zondag 27 januari 2013

chili sin carne

Chili zónder vlees. Zelfs een typisch Texaans vleesgerecht is te vervangen door een – even smakelijke - vegetarische variant.

Ingrediënten (gemalen kruiden uit een zakje van kruidenwebwinkel.nl)
Amerikaanse chili, paprika, knoflook tomatenpoeder

Wat heb je nog meer nodig 
(4 personen a la EGA)
500 gram ui
400 gram paprika
800 gram (uitgelekte) red kidney bonen
150 cc water

Snij de groenten in gelijke stukjes. Fruite de ui glazig, voeg de rest van de groente samen met de red kidney bonen toe. Laat dit onder af en toe roeren 15 minuten garen.
Meng de kruidenmix in 150 cc water en voeg dit toe. Circa 1-2 minuten koken en klaar.

Zelf heb ik een lekkere frisse salade met tomaat erbij gegeten
Maar serveren met rijst of stokbrood met kruidenboter kan natuurlijk ook.

Beetje pittig, en jammer genoeg lustte de rest van de familie dit prutje niet. Ze wilden het zelfs niet eens proberen. De rest gaat dus heerlijk voor moeders in de vriezer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print