dinsdag 18 september 2012

zoetzuur


Ingrediënten
  • 1 grote weckpot (lange)
  • 3 komkommers
  • 1 gele paprika
  • 2 dl witte azijn
  • 2 eetlepels vloeibare zoetstof
  • 1 mespunt zout
  • 1 zakje Silvo inmaakkruiden
  • ± 400 ml water

Let op: Zolang de pot in de koelkast staat is het +/- 6 weken houdbaar.
1. azijn en inmaakkruiden in een pan doen
2. paprika in repen snijden
3. komkommer niet schillen en in dikke plakken of in 4 stukken en dan repen snijden. Even met een vork langs de buitenkant voor de kartel halen.
4. De komkommer met het water erbij in de pan, komkommer moet net onder water staan
5. Alles aan de kook brengen en 5 minuten laten doorkoken
6. In de pan alles goed laten afkoelen
7. Repen paprika en inhoud van de pan in de weckpot doen en in de koelkast zetten
8. Na een dagje laten staan is het op zijn lekkerst

komkommer: met vork eroverheen geeft een karteleffect (a la augurk) 

Tip van Top
Kan eventueel ook met witte (of rode) kool geraspt, wortel, paprika, bloemkool of bietjes. 

Zoetzuur courgettes

Ingrediënten 
  • 1 kg courgettes 
  • 2 grote uien 
  • 40 gr zout

In 5 dl azijn oplossen, 250 ml water, 50 druppels stevia of andere zoetstof,  evt. takje maggiplant, 
3 theelepels mosterdzaad, 3 theelepels koenjit of kurkuma.

Courgettes en uien in stukjes snijden, met zout bestrooien en een uur laten staan. Vocht afgieten en even onder de kraan afspoelen i.v.m. zout. In  schone potjes doen. Ondertussen azijn met andere ingrediënten even laten koken.  zo heet mogelijk in de potjes gieten,  goed de randen schoon maken en op de kop weg zetten, als het goed is trekken ze vacuüm, je kunt de potjes een lange poos bewaren, lekker bij boerenkool sla of brood (kaas) 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print