woensdag 23 mei 2012

Doe de BMR en BMI-check

Hoeveel calorieën heb ik  nodig? mijn BMR (caloriebehoefte) is 1579.1 kcal. (Wanneer ik niet beweeg of zwanger ben). Wil je die van jou uitrekenen? Dat kan hier

Als we dan toch bezig zijn. Je BMI is ook leuk om te weten.
Daar scoor ik overigens wat aan de hoge kant als zwaargebouwde topsporter ;-)

Wat te doen met het resultaat?
De BMI wordt vaak gebruikt om te bepalen of iemand overgewicht heeft. Van overgewicht wordt tegenwoordig gesproken van een BMI van 25 of hoger. Echter zijn er ook nadelen aan de BMI zoals die in deze formule is. Zo wordt er geen rekening gehouden met de bouw van het lichaam, zwangerschap en nog meer. De formule is dus alleen maar goed te gebruiken als iemand een gemiddelde lichaamsbouw heeft. De BMI wordt niet juist berekend als iemand een andere bouw heeft dan de gemiddelde lichaamsbouw, bij topsporters, zwangere vrouwen en kinderen klopt het getal dus niet helemaal. Zo zal een topsporter wel een BMI over de 25 kunnen halen zonder dat er sprake is van overgewicht. Spieren wegen immers ook veel.
Het is belangrijk om af en toe de BMI uit te rekenen. Zo kunt u beter op uw gewicht letten, maar niet alleen het gewicht is belangrijk, de verhouding is misschien nog wel belangrijker. Daarom is het mogelijk om met de BMI een ideaal gewicht voor iedereen uit te rekenen. Uiteraard alleen als u een gemiddelde lichaamsbouw hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print