maandag 14 december 2015

Hartige taart paleo


Een tijdje geleden deelde een vriendin van mij een plaatje van een heel erg mooie hartige taart. Met groenten in een spiraalvorm! Dat moet ik ook maken, dacht ik! Maar wanneer ik zoiets denk heeft het soms toch iets meer voeten in de aarde dan ik in eerste instantie verwachtte en komt het er weer niet van, maar deze keer bleek het verrassend eenvoudig. Je begint met een basis taartbodem en daar verdeel je dan wat in lange slierten geschaafde groenten overheen. Die cirkelvorm? Die heb je echt zó gemaakt. Een kwestie van de groenteslierten in deze vorm neerleggen, maar meer is het niet. Ze blijven uit zichzelf liggen, dus het is niet zo dat je er eigenlijk 3 (of nog liever 4) handen voor nodig hebt. Soms heb je namelijk van die recepten waarbij dat -helaas- wel het geval is…

PALEO HARTIGE TAART PRINT VOORBEREIDING 30 KOOKTIJD 40 TOTALE TIJD 1 10 Auteur: Marinka Personen: 4

 INGREDIËNTEN Taartbodem: 275g amandelmeel ½ tl zout ½ tl baking soda 60 ml kokosolie, vloeibaar 2 eieren 2 tl appelazijn Vulling: 1 courgette 2 winterwortels 4 eieren 100 ml kokosmelk 1 tl tijm ½ tl zout

BEREIDING Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een taartvorm in met wat kokosolie. Combineer alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer ze goed door elkaar tot zich een dik deeg vorm. Verdeel het deeg over de taartbodem, druk het deeg aan de randen iets omhoog om een opstaande rand te creëren. Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven. Gebruik een dunschiller om lange, platte linten van de courgette en winterwortels te schaven. Verdeel de groenten over de taartbodem in een cirkelvormig patroon. Begin aan de buitenkant en werk zo naar binnen. Klop de eieren los met kokosmelk, tijm en zout en schenk dit over de hartige taart heen. Bak de taart in 35-40 minuten gaar of tot het eimengsel is gestold. Serveer warm of loud. http://www.eetpaleo.nl/groente/paleo-hartige-taart/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print