woensdag 27 maart 2013

Kip Kerrie schotel

Zakje kruiden van de kruidenwebwinkel (zonder kleur-, geur- en smaakstoffen)
Inhoud Kruidenzakje: kerrie, gember, knoflook, djintan, zeezout, maisgeel, magere melkpoeder

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 550 gram kipblokjes (rauw) (125 gram gebraden licht vlees per persoon) 
  • 300 gram gesnipperde ui      ( 75 gram zoete groente per persoon)
  • 200 gram doperwten            ( 50 gram zoete groente per persoon)
  • 200 gram ananas                  (  1 stuk fruit per persoon) 
  • 400 cc water

Gaar de kipblokjes in een anti-aanbakpan of sysaspan met peper en zout. Haal ze uit de pan.
Fruit dan de ui en voeg de ananas toe. Wanneer de ananas licht begint te bruinen voeg dan de doperwten, de kip, en de mix (opgelost in water, maar kan evt. ook opgelost in eigen vruchtensap van ananas) toe. Laat dit 3 minuten sudderen onder voortdurend roeren. Serveer met 100 gram rijst per persoon.
Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print