BLOEMKOOLSOEP
ingrediënten:
- 1 liter water
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1 grote bloemkool
- peterselie
- 2 dl melk
- 1 eetlepel maizena
Methode:
- Doe in een pan 1 liter water en twee bouillonblokjes
- Maak de bloemkool schoon en haal er een paar roosjes af voor de garnering
- Doe de rest bij de bouillon en kook zachtjes gaar
- Mix met een staafmixer de bloemkool glad en bind deze af met melk en maizena
- Doe de achtergebleven roosjes erbij
- Schenk de soep in kommen en garneer ze met peterselie
MOSTERDSOEP
ingrediënten:- 25 gram roomboter
- 15 gram bloem
- 50cc halfvolle melk
- 150 cc bouillon
- flinke lepel mosterd
- kerriepoeder
- verse peper
- verse bieslook
- 15 gram gesnipperde ui
Methode
- Smelt de boter en voeg de bloem toe. (roux)
- schenk langzaam de bouillon erbij
- (goed roeren om klonteren tegen te gaan)
- doe daarna de melk erbij.
- voeg de gesnipperde ui, kruiden, honing en mosterd toe
- garneer met de verse bieslook
Geen opmerkingen:
Een reactie posten