dinsdag 2 oktober 2012

bloemkoolsoep en mosterdsoep


BLOEMKOOLSOEP

ingrediënten:

  • 1 liter water 
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 grote bloemkool
  • peterselie 
  • 2 dl melk 
  • 1 eetlepel maizena
Methode:
  1. Doe in een pan 1 liter water en twee bouillonblokjes
  2. Maak de bloemkool schoon en haal er een paar roosjes af voor de garnering
  3. Doe de rest bij de bouillon en kook zachtjes gaar
  4. Mix met een staafmixer de bloemkool glad en bind deze af met melk en maizena
  5. Doe de achtergebleven roosjes erbij
  6. Schenk de soep in kommen en garneer ze met peterselie


MOSTERDSOEP

ingrediënten:


  • 25 gram roomboter
  • 15 gram bloem
  • 50cc halfvolle melk
  • 150 cc bouillon
  • flinke lepel mosterd
  • kerriepoeder
  • verse peper
  • verse bieslook
  • 15 gram gesnipperde ui

Methode
  1. Smelt de boter en voeg de bloem toe. (roux) 
  2. schenk langzaam de bouillon erbij
  3. (goed roeren om klonteren tegen te gaan)
  4. doe daarna de melk erbij. 
  5. voeg de gesnipperde ui, kruiden,  honing en mosterd toe
  6. garneer met de verse bieslook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print