woensdag 14 oktober 2015

witlofsalade met kip en peer

Witlofsalade met kip en peer

Ingrediënten:
  • 3 struikjes witlof
  • 150 gram gekookte kip of een stukje gerookte kipfilet
  • 2 handperen
  • 2 eetlepels gehakte walnoten of pompoenpitten
  • 2 eetlepels (olijf) olie
  • ½ deciliter yoghurt (Biogarde)
  • 1 theelepel mosterd
  • paprika poeder
  • zout
  • peper
Bereidingswijze:
Maak het witlof schoon en haal de blaadjes los (snijdt zonodig een stuk van de onderkant af, zodat de blaadjes los zijn) of snijdt de struikjes in grove repen. Snijdt de kip in kleine stukjes en doe deze in een kom. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijdt ze in blokjes. Meng de blokjes peer met het witlof en de kip. Klop de dressing van de ingrediënten en meng deze vlak voor het serveren door de salade. Bestrooi de salade voor het serveren met de gehakte walnoten. Lekker met volkorenbolletjes of stokbrood.
Tip: vervang de kip door blokjes kaas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print