- 240 gram zelfrijzend bakmeel
 - zakje bakpoeder
 - natrena vloeibaar (1/2 dopje)
 - 100 cc sinaasappelsap
 - 150 cc melk of karnemelk
 - vanille essence (1/2 dopje)
 
en dan mag je kiezen:
- of rozijnen (voor een snee rozijnenbrood, lekker met roomboter)
 - of appel (voor een plak appelcake)
 - of geraspte sinaasappelschil (voor ?)
 - of 2 eetlepels speculaaskruiden (voor een plakje kruidkoek)
 
Ander recept voor kruidkoek
- 165 gram bloem
 - 125 gram krentjes/rozijntjes
 - 1 appel
 - 1 zakje bakpoeder
 - zoetstof vloeibaar (1/2 dopje)
 - 200 cc magere yoghurt
 - 2 eetlepels speculaas/koekkruiden
 - 1 eetlepel kaneel
 - naar keuze 1/2 dopje vanille, rum of amandel essance
 
alles door elkaar mengen en in de vorm doen afbakken in een voorverwarmde oven op 150 gr. 
Ongeveer 35 a 40 minuten
even prikken om te kijken of de koek gaar is.
1/11 deel van de kruidcake ( 1plakje) = je bindmiddel,  20 cc yoghurt en een half stuk fruit

Geen opmerkingen:
Een reactie posten