maandag 26 oktober 2015

pizza - zoete aardappel

PIZZA VAN ZOETE AARDAPPEL MET HÜTTENKÄSE, RUCOLA, PARMAHAM EN WALNOTEN

06
Sponsored – Pizza is echt mijn guilty pleasure. Helaas is een retourtje New York Pizza nou niet bepaald de meest verstandige keuze die je op een dag kunt maken en daarom bedacht ik een variatie op de standaard pizza waar je lekker van kunt smullen!
Ingrediënten (voor één pizza) 
400 gram zoete aardappel
70 gram (spelt)bloem
1 ei
100 gram Hüttenkäse
50 gram rucola
50 gram parmaham
50 gram walnoten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
3. Zet de zoete aardappel ruim onder water in een pan met deksel en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
4. Giet de zoete aardappel af en laat ze droog stomen. Hoe droger de aardappels, hoe beter de pizzabodem straks wordt.
5. Stamp de aardappels fijn en voeg vervolgens de (spelt)bloem en het ei toe. Roer het geheel goed door elkaar.
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het aardappel mengsel op de bakplaat. Vorm vervolgens met een lepel een mooie ronde pizzabodem (ongeveer 2-3 millimeter dik).
7. Bak de pizzabodem in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
8. Wanneer de pizzabodem klaar is, haal je deze uit de oven.
9. Smeer de pizzabodem in met Hüttenkäse (de Hüttenkäse vervangt hiermee de tomatensaus die normaal gesproken op de pizzabodem wordt gesmeerd). Maak de pizza af met de toppings: rucola, parmaham en walnoten.
07
Veel plezier met het maken van deze pizza! Wanneer jij dit recept ook gaat maken, dan zou ik het erg leuk vinden als je de hashtag #bellesqa en #lekkerlicht gebruikt! Benieuwd geworden naar nog meer heerlijke recepten met Hüttenkäse, klik dan hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

print