Hoe maak je een aardappelsalade?
Heel gemakkelijk en zo heerlijk als onderdeel van een barbecue of een buffet als je veel gasten hebt. Natuurlijk is een aardappelsalde ook lekker bij een stukje vlees of vis. Of op een zomerse dag, bij de barbecue.
Voor 4 personen neem je 1 kilo, liefst vastkokende biologische aardappels. Boen ze schoon en snij ze in plakjes of partjes, wat je het mooiste vindt. Kook de aardappels in 10 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. Roer een dikke dressing van 1 bekertje zure room, 3 el mayonaise, 1 eetlepel witte wijnazijn, zout en peper. Snij3 bosuitjes in ringetjes. Schep de afgekoelde aardappels samen met de bosui door de dressing. Als de salade te vast wordt, nog iets azijn toevoegen. Laat de salade minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast op smaak komen.
- Tip:
- Je kunt een aardappelsalade ook heel goed maken van een restje gekookte aardappels. Tip van zus: met walnoot en ananas?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten