zondag 13 december 2015
granalen cocktail
Ik ben dol op voorgerechtjes, vandaar dat ook mijn tweede kerstrecept een voorgerecht is. Een garnalencocktail is niet iets nieuws, maar deze is natuurlijk net even anders !
Wat heb je nodig (4 pers)?
handje veldsla
100 gram hollandse garnalen (spoel af en laat ze goed uitlekken)
1/2 avocado
1 el mayonaise (kijk hier voor een suikervrije)
1 el yoghurt
tl cayennepeper
zout
garnalen2
Garnalencocktail FoodieMarjan
Hoe maak je het?
De avocado snijd je in kleine blokjes zodat ook deze leuk in je glaasje staan. Heb je nou niet net als kleine amuse glaasjes kan je ook gebruik maken van een champagne glas of zelfs een espresso kopje. Misschien heb je wel hele leuke eierdopjes? Wees creatief!
Meng de avocado met de garnalen.
Men daarna de mayonaise, yoghurt en een snufje cayennepeper en zout. Proef even of de smaak naar wens is. Je kunt dit ook ‘s morgens al mengen en pas later opdienen in de glaasjes.
Doe wat rucola in je glaasje, mengsel met garnalen er op met een klodder van je zelfgemaakte saus en klaar is je voorgerecht.
Mocht je wat peterselie in huis hebben is dit leuk ter garnering. Heb je dat niet, maar wel bieslook snijd dan wat bieslook fijn en strooi dat er over.
Heb jij nog leuke ideeën? Mail me dan jouw kerstrecept en dan plaats ik deze hier!
http://foodiemarjan.nl/2015/12/14/garnalen-cocktail/
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten