maandag 23 juli 2012

Bietensalade met bieslook


Bietensalade met bieslook


  • 300 gram gekookte bietjes
  • 1 appel
  • 1 eetlepel (appel)azijn
  • 1 theelepel sojasaus
  • 2 eetlepels olie
  • bieslook
  • evt. zout en peper

Wrijf de velletjes van 300 g gekookte bietjes af en snijd de bietjes in dunne reepjes. Schil 1 kleine appel en snijd ook deze in dunne reepjes. Klop in een schaal 1 eetlepel (appel)azijn met 1 theelepel sojasaus en 2 eetlepels olie tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de bietjes, appel en 2 eetlepels fijngeknipt bieslook erdoor. Laat de salade minstens 15 minuten staan, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.





Of anders gemaakt; gekookte rode biet met gekookte aardappelen, alles fijn gesneden in dobbelsteentjes, zilveruitjes erdoor en daarna zure haring eveneens in dobbelsteentjes.
En dan een flinke schep mayo (Volle CalvĂ©) er op en smullen maar. 

Je kan je hiervan helemaal rond eten, schijnt.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten